Gaël Monfils
Gaël Monfils - © Pro Shots

Monfils en Tsonga naar kwartfinale US Open

4 september 2016
Gaël Monfils heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de laatste acht bereikt op de US Open.

De als tiende geplaatste Fransman rekende nog net binnen twee uur af met de Cyprioot Marcos Baghdatis. De dertigjarige Monfils zegevierde in drie sets: 6-3, 6-2, 6-3.

Hij haalde eerder in 2010 en 2014 de kwartfinales van het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar. Dat was echter ook steeds zijn eindstation op Flushing Meadows.

Jo-Wilfried Tsonga
Ook landgenoot Jo-Wilfried Tsonga bereikte de laatste acht. De als negende geplaatste Tsonga overmeesterde de Amerikaan Jack Sock in vier sets. Na ruim drie uur stond de eindstand op het scorebord: 6-3, 6-3, 6-7 (7), 6-2.

Tsonga drong in 2011 en 2015 eveneens tot de kwartfinales door. Hij haalde echter nog nooit de halve eindstrijd in New York.

Ook dit jaar lijken zijn kansen op een plaats bij de laatste vier klein. Titelverdediger Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, is zijn volgende tegenstander, mits de Serviër zijn partij tegen de Brit Kyle Edmund in de vierde ronde wint.

Caroline Wozniacki
Ook Caroline Wozniacki plaatste zich voor de kwartfinales. De 26-jarige Deense tennisster versloeg in de vierde ronde de als achtste geplaatste Amerikaanse Madison Keys: 6-3, 6-4.

In de kwartfinales stuit ze op de Letse toernooiverrassing Anastasija Sevastova, die de Britse Johanna Konta naar huis had gestuurd: 6-4, 7-5. (FOX Sports/ANP)