Eelco Sintnicolaas
Eelco Sintnicolaas - © Pro Shots

Meerkamper Sintnicolaas breekt met coach

5 september 2016
Meerkamper Eelco Sintnicolaas breekt na tien jaar met zijn coach Vince de Lange.

De Nederlands recordhouder op tienkamp en zevenkamp meldde dat maandag op zijn eigen website.

"Dit heeft niks te maken met de kwaliteiten van Vince, want ik ben hem ontzettend dankbaar voor alles wat wij in de laatste tien jaar hebben mogen delen. Vince en ik hebben besloten een nieuwe weg in te slaan."

Sintnicolaas (29) boekte met trainer De Lange veel successen. Hij won in 2010 zilver bij de EK in Barcelona, werd in 2013 Europees indoorkampioen en scoorde vijfde plaatsen op de WK's van 2011 en 2013.

Een enkelblessure vergalde vorig jaar zijn WK in Peking en bij de Olympische Spelen in Rio gaf hij met een verrekte bovenbeenspier al na één onderdeel op.

Frisse wind
"Europees kampioen, drie internationale medailles, Nederlands records indoor en outdoor en ieder jaar aanwezig op grote toernooien. We hebben het samen gedaan", aldus Sintnicolaas over De Lange.

"Nu is het tijd voor verandering. Exacte invulling hieraan kan ik nu nog niet geven, maar we vinden beiden dat er een nieuwe frisse wind nodig is om het heilige vuur aan te houden. Vince heeft beloofd altijd voor raad en advies beschikbaar te blijven."

Gips
Sintnicolaas heeft overigens de eerstkomende zes weken zijn rechteram tot aan zijn oksel in het gips. Hij ondergaat dinsdag een operatie aan zijn pols. Een blessure die hij meer dan een jaar geleden al opliep, wordt dan verholpen.

"Ik neem geen datum in gedachten wanneer ik weer op de baan wil staan. Ik weet alleen dat ik zeker nog niet klaar ben met atletiek en dat ik mijn beste jaren nog niet gehad heb." (FOX Sports/ANP)