Simona Halep
Simona Halep - © ANP

Halep en Williams dringen door tot kwartfinales op US Open

5 september 2016
De Roemeense Simona Halep heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de laatste acht bereikt op de US Open in New York.

De als vijfde geplaatste speelster was in twee sets te sterk voor de Spaanse Carla Suárez Navarro, de nummer elf van de plaatsingslijst. Halep zegevierde na 1 uur en 38 minuten met 6-2, 7-5.

Halep en Navarro begonnen met een evenwichtige onderlinge balans (5-5) aan hun elfde duel. De Roemeense bleek in New York echter deze keer op vrijwel alle fronten de betere speelster.

Op 5-4 in de tweede set had ze echter nog wel een kleine inzinking. Halep leverde haar service in (5-5), maar kwam daarna sterk terug en besliste het duel met vier punten op rij.

Serena Williams
Halep speelt in de kwartfinales tegen Serena Williams. De nummer één van de wereld had in de vierde ronde weinig te duchten van Jaroslava Sjvedova uit Kazachstan. Binnen 68 minuten was de partij gedaan: 6-2, 6-3.

Sjvedova (28) haalde dit jaar voor de eerste keer in haar loopbaan de vierde ronde van het US Open. Eerder deze zomer beleefde ze op Wimbledon met een plaats in de kwartfinales ook al een primeur. De nummer 52 van de wereldranglijst incasseerde maandag haar vijfde nederlaag op rij tegen Serena Williams, van wie ze nog nooit won.

De 34-jarige Williams aast op haar zevende titel bij het US Open. Daarmee zou ze Chris Evert passeren als succesvolste profspeelster bij het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Dat zou tevens haar 23e grandslamtitel betekenen, waarmee ze Steffi Graf zou passeren als tennisster met de meeste majors op haar naam.

Bovendien boekte Williams tegen Sjvedova haar 308e zege op een Grand Slam, waarmee ze Roger Federer passeerde. (FOX Sports/ANP)