Andy Murray.
Andy Murray. - © Pro Shots

Murray bij laatste acht op US Open, exit Radwanska

6 september 2016
Andy Murray, de op een na beste tennisser van de wereld, heeft zich maandag overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de US Open in New York.

Hij sloeg zijn Bulgaarse tegenstander Grigor Dimitrov met het grootste gemak in drie sets de wedstrijd uit, met 6-1, 6-2, 6-2.

"Ik speelde erg goed vandaag met zeer weinig fouten en ik maakte het Grigor daardoor erg moeilijk", aldus Murray na afloop.

Nishikori
Ook Kei Nishikori, nummer zes van de wereld, plaatste zich voor de kwartfinales. De Japanner schakelde Ivo Karlovic uit Kroatië uit.

Hij deed dit in drie sets (6-3, 6-4, 7-6), waarbij de laatste set nog spannend was, omdat Karlovic in eerste instantie de Japanse tennisser wist voor te blijven.

Exit Radwanska
Bij de vrouwen zag Agnieszka Radwanska een plaats in de kwartfinales in rook opgaan. De als vierde geplaatste speelster kon het niet bolwerken tegen de ongeplaatste Kroatische Ana Konjuh.

In twee sets (6-4, 6-4) wist de achttienjarige Konjuh haar rivale uit te schakelen. Ze pakte daarmee het laatste ticket voor de kwartfinales.

Konjuh is de eerste Kroatische tennisster die de laatste acht op de US Open heeft gehaald. De jonge tennisster is geen onbekende in New York. Ze won in 2013 het toernooi bij de junioren. (FOX Sports/ANP)

Haase en De Bakker in Davis Cup-team

6 september 2016
Haase en De Bakker in Davis Cup-team
Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Tim van Rijthoven vormen het Nederlandse Davis Cup-team dat deze maand in en tegen Zweden...