Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

Overeem: Het is de kroon op mijn werk

10 september 2016
Als Alistair Overeem zich kampioen zwaargewicht wil noemen, moet hij Stipe Miocic zondagochtend in het hol van de leeuw verslaan: in Cleveland.

“Voor mij is Cleveland niet zwaar. Veel kampioenen zijn in hun achtertuin verslagen, dus voor mij is dat niet bijzonder”, tegen FOX Sports.

Het wordt even wennen voor Overeem. Werd zijn naam in mei nog vanaf de volle tribunes in Ahoy gescandeerd, zondag zal hem vooral boegeroep ten deel vallen in Ohio.

Titanengevecht
In de aanloop naar UFC 203 gaat het slechts om een ding: het titanengevecht tussen Overeem en Miocic. En er staat veel op het spel. Voor Miocic is het de eerste kans om zijn titel – in zijn eigen stad – te verdedigen, voor Overeem misschien wel zijn laatste kans om UFC-kampioen te worden.

En kans heeft hij. Als Overeem een ding goed kan is het belangrijke gevechten winnen. “Een titelgevecht is groter en bijzonderder. Rotterdam was al heel speciaal. Mijn terugkomst. Ik wil dat de wedstrijden groot zijn.”

Kampioenendoder
In het verleden rekende Overeem af met zes oud-kampioenen. In Ahoy deed hij dat nog door Andrei Arlovski te verslaan, maar ook Fabrício Werdum, Junior dos Santos en Brock Lesnar gingen al eens ten onder tegen The Reem.

Een van de redenen dat hij al zo vaak ex-titelhouders versloeg, is omdat de titel van hand tot hand lijkt te gaan. De laatste zes kampioenen verdedigden in totaal slechts drie keer met succes een titel. “Dat is iets wat ik ook constateer. Ik ga mijn best doen om daar verandering in te brengen”, zegt Overeem.

En dat zou dan in Nederland moeten gebeuren. Na zijn overwinning op Arlovski greep Overeem de microfoon en riep hij Ahoy toe: “Volgend jaar in de Amsterdam Arena gaan we hem verdedigen.”

Om die belofte in te lossen moet hij echter wel eerst Miocic verslaan.

Beste ooit
“Het is de kroon op mijn werk. Most decorated fighter of all time”, zegt Overeem. “Ik volg mijn plezier en mijn hart. Ook al was dat geen doel, als ik zo de geschiedenis inga is dat mooi meegenomen.”

Die titel zou hem goed staan. Hij mocht zich eerder namelijk al Strikeforce Heavyweight Champion, DREAM Heavyweight Champion en K-1 World Grand Prix Champion noemen.

“Niemand heeft bereikt wat ik heb bereikt, maar één titel ontbreekt nog.” (FOX Sports)

UFC 203 is zondagochtend LIVE te zien op FOX Sports 2 en 4. Het programma in Cleveland start om 04.00 uur, de titelstrijd tussen Overeem en Miocic zal naar verwachting rond 06.00 uur - 06.30 uur beginnen. De herhaling van het gevecht tussen Overeem en Miocic zie je voorzien van Nederlands commentaar direct na het live event tot 10.00 uur op FOX Sport 2.