Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

Yankees zitten Blue Jays dwars in spectaculaire slotfase

7 september 2016
De strijd om de koppositie in de American League East blijft ongemeen spannend.

Toronto Blue Jays zou zich dinsdagnacht met een zege op New York Yankees alleen lijstaanvoerder in de divisie hebben mogen noemen.

De Yankees, die zelf nog in de race zijn voor een wildcard, waren echter niet van plan om cadeautjes uit te delen en sleepten na een spectaculaire slotfase een 7-6 zege uit het vuur.

De thuisploeg kwam pas in de zevende inning voor het eerst op voorsprong, nadat Tyler Austin met een homerun de stand op 3-2 had gebracht.

In het volgende bedrijf gaf Kevin Pillar de Canadezen reden tot juichen door met een tweehonkslag twee man binnen te slaan.

Didi Gregorius belangrijk
Didi Gregorius draaide even later opnieuw de zaken om. De Amsterdamse korte stop van de Yankees hielp twee teamgenoten over de thuisplaat en tekende daarna zelf ook voor een run. Chase Headley leek de wedstrijd vervolgens in het slot te gooien met een homerun.

Ondanks de 7-3 achterstand bleven de Blue Jays in de negende inning knokken voor een resultaat. Jose Bautista en Josh Donaldson scoorden, terwijl de honken volliepen.

Brett Gardner boosdoener
De bezoekers wisten het karwei echter net niet af te maken en mochten dit Brett Gardner kwalijk nemen. De buitenvelder van de Yankees hield de Blue Jays af van de zege door op fraaie wijze Justin Smoak te beroven van de winnende runs.

Na de domper delen de Blue Jays en Boston Red Sox de eerste plaats in de American League East met 77 overwinningen en 61 nederlagen. Komend weekend spelen de twee kemphanen drie wedstrijden in Toronto. (FOX Sports)