Stan Wawrinka
Stan Wawrinka - © FOXSports.NL

Stan Wawrinka naar halve finale US Open, exit Andy Murray

8 september 2016
Stan Wawrinka heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finales van de US Open.

De Zwitser was in vier sets te sterk voor de Argentijn Juan Martin del Porto: 7-6, 4-6, 6-3, 6-2.

Del Potro kon Wawrinka lang bijbenen, maar leverde op beslissende momenten zijn service in. De Argentijn, terug na lang blessureleed, legde het daardoor uiteindelijk af. Delpo stond tijdens de wedstrijd met tranen in zijn ogen nadat hij hartstochtelijk werd toegejuicht door zijn fans.

Nishikori - Murray
Kei Nishikori is de tegenstander van Wawrinka in de halve finale. De Japanner zorgde voor een verrassing door Andy Murray te verslaan.

In een spannende vijfsetter trok de Japanner na middernacht aan het langste eind: 1-6, 6-4, 4-6, 6-1, 7-5.

Murray startte uitstekend, maar bleek daarna grillig. De olympisch kampioen was vroeg in de vierde set dicht bij een break, maar liet zich van de wijs brengen door lawaai in het stadion. In de opwinding raakte hij zijn concentratie kwijt en verloor vijf games op rij.

In de laatste set ging het gelijk op, tot 5-5. Door het slaan van een dubbele fout schonk Murray zijn tegenstander een breakkans. Die pakte Nishikori waarna hij de wedstrijd eenvoudig uitserveerde.

Novak Djokovic en Gaël Monfils staan in de andere halve finale tegenover elkaar. Het is de eerste keer sinds de 2004-editie van Roland Garros dat zowel Murray, Roger Federer (geblesseerd) als Rafael Nadal (al eerder uitgeschakeld) niet tot de laatste vier is gekomen op een Grand Slam. (FOX Sports)