Chris Froome
Chris Froome - © FOXSports.NL

Froome voorziet Vuelta weer van spanning

9 september 2016
Christopher Froome heeft de Vuelta weer van wat spanning voorzien.

De Brit zegevierde in de tijdrit van 37 kilometer tussen Xabia en Calp en bovendien pakte hij dik twee minuten op rode truidrager Nairo Quintana.

De voorsprong van de Colombiaan bedraagt twee etappes voor het einde nog 1,21 minuut op zijn concurrent uit Engeland.

Froome raffelde de race tegen de klok af in 46,33 minuten. De Spaanse specialist Jonathan Castroviejo bleef nog enigszins in het spoor van de ontketende Tour-winnaar. Castroviejo, rijdend voor Movistar, deed er 44 seconden langer over dan Froome.

Robert Gesink was op de 37ste plaats de beste Nederlander van de dag. De Achterhoeker verloor 3,59 minuut op de ritwinnaar. 

Contador
Alberto Contador is achter Quintana en Froome de nieuwe nummer drie in het algemeen klassement. De kopman van Tinkoff wisselde vrijdag stuivertje met zijn landgenoot Esteban Chaves.

Een andere Spanjaard uit de top tien, Samuel Sánchez, beleefde een regelrechte baaldag. De klimmer kwam ten val, verloor meerdere minuten en kan daardoor een goed klassement op zijn buik schrijven.

Zaterdag krijgt Froome nog een kans om een gooi naar het rood te doen. Dan staan een zware bergetappe op het menu. (FOX Sports)