Luiten bedankt het thuispubliek
Luiten bedankt het thuispubliek - © ANP

Luiten pakt opnieuw de titel op KLM Open

11 september 2016
Joost Luiten heeft voor de tweede keer in zijn profcarrière de KLM Open op zijn naam geschreven.

Na zijn gedenkwaardige zege in 2013 op de Kennemer in Zandvoort volgde zondag opnieuw een overwinning in het belangrijkste Nederlandse golftoernooi.

Dat deed de dertigjarige Rotterdammer met een magistraal optreden op golfbaan The Dutch in Spijk. Hij finishte met een ronde van 63 slagen en kwam uit op een totaal van 19 onder par.

Luiten bleef daarmee zijn laatste overgebleven concurrent Bernd Wiesberger uit Oostenrijk drie slagen voor. De golfer vierde zijn vijfde toernooizege op de Europese Tour. Hij verdiende met de winst in Spijk 300.000 euro.

'Speciaal'
"Ik zat dicht tegen de perfectie aan met mijn spel", zei Luiten na afloop bij de NOS. "Slechts één bal ging mis en kwam in het water, verder landde alles precies waar ik wilde en rolde de bal erin."

"De eerste in 2013 was natuurlijk heel mooi, toen vocht ik echt een duel uit met Jiménez. Maar deze is even speciaal voor mij, ook al wist ik op de laatste hole al dat het goed zat. Het was wel fantastisch om de green op te lopen en al die mensen te zien die voor me juichten en klapten.'' (FOX Sports/ANP)