Stephen Cummings
Stephen Cummings - © ANP

Eindzege Cummings in Groot-Brittannië; puntentrui voor Groenewegen

11 september 2016
De Australische sprinter Caleb Ewan heeft zondag in Londen de slotetappe van de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen.

De wielrenner van Orica-BikeExchange troefde na 99 kilometer in de sprint in de Engelse hoofdstad Dylan Groenewegen van Team LottoNL-Jumbo af. Derde werd de Belg Jens Debusschere van Lotto-Soudal.

De eindzege ging naar de Engelse wielrenner Stephen Cummings van Dimension Data. Zijn voorsprong van 26 seconden op de Australiër Rohan Dennis van BMC kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. Tom Dumoulin van Team Giant-Alpecin werd op 38 seconden derde in het eindklassement.

Puntentrui voor Groenewegen
Groenewegen moest in een hectische sprint genoegen nemen met de tweede plek, maar veroverde wel de puntentrui. "" "Dylan zat aan het wiel van Greipel. Debusschere leek de sprint aan te trekken, maar Greipel liet vlak voor de laatste bocht een gat vallen'', keek ploegleider Merijn Zeeman van LottoNL-Jumbo terug op de sprint.

"Dylan ging vervolgens de sprint aan in achtervolging op Debusschere. Ewan kwam uit zijn wiel en klopte hem in een fair en rechtstreeks duel.''

"Ik kwam goed door de laatste bocht en ging iets te laat de sprint aan. Ik moet ook bekennen dat het beste eraf was'', zei Groenwegen zelf. "Ewan was vandaag gewoon sneller. Ik moet tevreden zijn met deze week en nu op naar de volgende koersen.'' Groenewegen start op 19 september in de Eneco Tour. (FOX Sports/ANP)