Jimmy Garoppolo (r)
Jimmy Garoppolo (r) - © ANP

Patriots winnen ook zonder Tom Brady

12 september 2016
New England Patriots heeft voor een verrassing gezorgd door Arizona Cardinals met 23-21 te verslaan.

De verrassing was groot, omdat quarterback Tom Brady wegens een schorsing ontbrak. Brady werd in januari 2015 betrapt op het bewust spelen met speelballen, die niet hard genoeg waren opgeblazen. Na een lange procedure leverde deflategate hem een schorsing van vier wedstrijden op.

Garoppolo
In de afwezigheid van Brady wist zijn vervanger Jimmy Garappolo de show te stelen in Glendale, Arizona. De tweedejaars quarterback liet zien geen plankenkoorts te hebben en leidde de Pats naar een 10-0 voorsprong in het eerste kwart.

Field goal
Ondanks de vroege achterstand hadden de Cardinals ruim de tijd om deze goed te maken. Dat deden ze ook, onder leiding van quarterback Carson Palmer.

In het vierde kwart had Cardinals-kicker Chandler Catanzaro zelfs de overwinning op zijn schoen, maar hij mikte de eivormige bal langs de palen.

Omdat Miami Dolphins, New York Jets en Buffalo Bills verloren, gaan de Patriots aan de leiding in hun divisie. De Cardinals kunnen de schade pas na maandagavond opmaken, als Los Angeles Rams en San Francisco 49ers hun wedstrijd hebben afgewerkt. (FOX Sports)