Carlos Hyde (links)
Carlos Hyde (links) - © ANP

San Francisco 49ers verpest feestje Los Angeles Rams

13 september 2016
Wat een vrolijke openingswedstrijd had moeten worden eindigde maandagnacht voor Los Angeles Rams in misère.

De club keerde afgelopen jaar terug naar Los Angeles na een periode van twintig jaar in St. Louis. San Francisco 49ers had echter geen zin om mee te werken aan het feestje en sloeg de rivaal uit California in de eerste wedstrijd na de verhuizing met maar liefst 28-0 om de oren.

Voor de 49ers was het de eerste shut-out tijdens een seizoensouverture in de clubgeschiedenis. Toch ging het na afloop opnieuw over een speler die niet in actie kwam.

Protest Kaepernick
Colin Kaepernick, de reserve-quarterback van San Francisco, bleef ook tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen volharden in zijn protest tegen ongelijkheid en onderdrukking van minderheden in Amerika.

De spelverdeler knielde net als voor de wedstrijden in het voorseizoen tijdens het volkslied. Hij kreeg maandag opnieuw bijval van safety Eric Reid. Teamgenoten Antoine Bethea en Eli Harold en Rams-spelers Robert Quinn en Kenny Britt hielden een gebalde vuist omhoog.

Hyde in vorm
Tussen de lijnen waren de ogen gericht op Carlos Hyde. De running back was goed voor 88 yards en twee touchdowns. Chip Kelly, in zijn eerste wedstrijd als coach van de 49ers, zag verder Shaun Draughn en Vance McDonald maximale scores maken.

Quarterback Blaine Gabbert, die vanwege sportieve redenen werd gekozen boven Kaepernick, bereikte 22 keer in 35 pogingen een teamgenoot en tekende voor een touchdown-pass. (FOX Sports)