Jonathan Castroviejo
Jonathan Castroviejo - © Pro Shots

Castroviejo pakt titel op EK tijdrijden

15 september 2016
Jonathan Castroviejo heeft donderdag het EK tijdrijden op zijn naam geschreven.

De Spanjaard legde het parcours over 45,5 kilometer als snelste af in een tijd van 58 minuten en 13 seconden.

De Belg Victor Campenaerts van de Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo was 30 seconden langzamer dan Castroviejo en pakte het zilver. De bronzen medaille ging naar de Italiaan Moreno Moser, die 39 seconden langer over de rit deed.

Steven Lammertink, ploeggenoot van Campenaerts bij LottoNL-Jumbo, was de enige Nederlander die bij de tijdrit in actie kwam. De 22-jarige renner noteerde de achttiende tijd en was meer dan twee minuten langzamer dan de Europees kampioen.

Stef Clement zou ook deelnemen aan de tijdrit, maar meldde zich bij bondscoach Johan Lammerts af. Hij voelde zich niet fit genoeg voor het kampioenschap.

Het is de eerste keer dat de Europese titelstrijd ook door de profs wordt gereden. De wedstrijden zouden aanvankelijk in Nice plaatsvinden, maar na een zware terroristische aanslag eerder dit jaar in de Zuid-Franse plaats konden de autoriteiten de veiligheid niet garanderen. De organisatie week daarom uit naar Bretagne. (FOX Sports/ANP)

Sagan vol ambitie naar Eneco Tour

17 september 2016
Sagan vol ambitie naar Eneco Tour
Peter Sagan komt met veel ambitie naar de Eneco Tour, die maandag in Bolsward begint. Bij zijn eerste optreden ooit in de Nederlands/Belgische...