Del Potro
Del Potro - © ANP

Del Potro revancheert zich tegen Murray op Davis Cup

16 september 2016
Juan Martin Del Potro heeft de Argentijnse tennissers vrijdag op voorsprong gezet in de confrontatie met Groot-Brittannië in de halve finale van de Davis Cup.

De nummer 64 van de wereldranglijst klopte de Britse kopman Andy Murray in een thriller die ruim 5 uur duurde: 6-4 5-7 6-7 (5) 6-3 6-4. Een break in de zevende game van de vijfde set bracht de beslissing in het titanengevecht. Del Potro maakte de partij af met een ace.

Een maand geleden stonden Del Potro en Murray ook al tegenover elkaar, toen in de finale van de Olympische Spelen. De Schotse nummer twee van de wereld prolongeerde in Rio de Janeiro zijn olympische titel, door de lange Argentijn in vier sets te kloppen (7-5 4-6 6-2 7-5).

Del Potro nam vrijdag revanche, in Glasgow nog wel. Hij bezorgde Murray diens eerste nederlaag ooit in de Davis Cup voor eigen publiek in het enkelspel.

"Een prachtige overwinning, heel mooi voor mij en voor mijn land'', zei Del Potro. "Maar ik ben die olympische finale nog niet vergeten.'' Aan Kyle Edmund de taak om de Britten, die hun titel verdedigen in de Davis Cup, weer op gelijke hoogte te brengen. De nummer 55 van de wereld neemt het in de tweede partij op tegen Guido Pella.

In de andere halve finale tussen Kroatië en Frankrijk is de stand na de eerste dag in evenwicht. Richard Gasquet bracht de Fransen op het hardcourt in Zadar op voorsprong door Borna Coric in drie sets te verslaan: 6-2 7-6 (5) 6-1. De Kroatische kopman Marin Cilic trok de stand weer gelijk, door winst op Lucas Pouille: 6-1 7-6 (4) 2-6 6-2. (ANP)