Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © ANP

Boston Red Sox maakt einde aan illusies New York Yankees

17 september 2016
Boston Red Sox heeft zijn voorsprong in de American League East intact gehouden. De ploeg van Xander Bogaerts was met 7-4 te sterk voor aartsrivaal New York Yankees.

De koploper uit Boston heeft nog altijd twee overwinningen meer geboekt dan Baltimore Orioles en Toronto Blue Jays. De naaste belagers hielden vrijdagnacht de druk op de ketel met zeges op respectievelijk Tampa Bay Rays en Los Angeles Angels.

Nekslag Yankees
Voor de Yankees lijkt de tweede domper tegen de Red Sox in twee dagen tijd de definitieve nekslag te vormen. Het team van Didi Gregorius staat na de nieuwe nederlaag vier wedstrijden achter de Blue Jays en de Orioles in de race om de laatste wild card in de American League.

In tegenstelling tot het spektakel van het eerste onderlinge duel van de serie van vier, dat pas kantelde met vijf runs in de negende inning, bouwden de Red Sox vrijdag gestaag aan de voorsprong.

Ramirez belangrijk
Hanley Ramirez was opnieuw belangrijk voor de thuisploeg. De held van donderdag tekende met een single in de eerste inning voor een punt en vuurde even later een homerun over de hekken.

Met twee runs in het zesde en zevende bedrijf hielp de indrukwekkende slagploeg van Boston de voorsprong vervolgens naar 7-2. Billy Butler maakte het namens de Yankees nog even interessant met een homerun in de laatste inning, maar verder lieten de Red Sox het niet komen.

Bogaerts, de op Aruba geboren korte stop van Boston, was goed voor een hit en een run in drie slagbeurten. De Amsterdammer Gregorius sloeg een uit vier. (FOX Sports)