Peter Sagan
Peter Sagan - © ANP

Sagan vol ambitie naar Eneco Tour

17 september 2016
Peter Sagan komt met veel ambitie naar de Eneco Tour, die maandag in Bolsward begint. Bij zijn eerste optreden ooit in de Nederlands/Belgische rittenkoers kan hij de leiding in de UCI WorldTour heroveren.

De Colombiaan Nairo Quintana nam de nummer 1-positie op de wereldranglijst over van de Slowaakse wereldkampioen nadat hij de Ronde van Spanje op zijn naam had geschreven.

"Ik heb de Eneco Tour nog nooit gereden, maar het moet een koers zijn die me op het lijf geschreven is. Met een goede ploeg denk ik dat we mooie resultaten kunnen boeken'', liet Sagan zaterdag weten. Zondag rijdt hij overigens eerst nog de wegrace op het EK in het Franse Plumelec. Daarna wordt hij per vliegtuig naar Nederland gebracht.

Sagan keerde deze week terug uit Canada waar hij de Grand Prix Cycliste de Québec won en tweede werd achter de Belg Greg van Avermaet in de GP Montreal. "Ik had niet verwacht dat ik alweer zo goed zou zijn'', vertelde de Slowaakse rasaanvaller, die op de Spelen van Rio als mountainbiker in actie kwam en daarna alleen startte in de Bretagne Classic-Ouest France waar hij opgaf.

In de Eneco Tour krijgt hij onder meer steun van de Poolse tijdritspecialist Maciej Bodnar en de Russen Pavel Broett en Nikolai Troesov. Met de Deen Michael Valgren heeft Tinkoff bovendien nog een sterke klassementsman in de ploeg.

"Met onze ploeg liggen er in elke etappe kansen'', meende Sagan, die wel als enige kopman is aangewezen. "We hebben een paar sterke mannen om hem heen. Bodnar heeft kansen in de tijdrit en Valgren zou een rol kunnen spelen in het klassement, afhankelijk hoe de koers verloopt. Maar de focus van de ploeg ligt bij Sagan'', liet ploegleider Tristan Hoffman weten. (FOX Sports/ANP)