Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen eindigt als zesde na slechte start

18 september 2016
Max Verstappen is bij de GP van Singapore zesde geworden. De Nederlander begon vanaf de vierde plaats, maar kende een dramatische start.

Verstappen kwam moeilijk weg en werd direct ingehaald door meerdere auto's. Ondanks tal van inhaalacties was de zesde plek het hoogst haalbare voor de 18-jarige Verstappen.

"Ik had al voor de start te horen gekregen dat de koppeling niet goed zou werken. Toen ik de koppeling losliet, was er heel veel wielspin en kon ik niets doen.'' De coureur van Red Bull zag even later de Duitse coureur Nico Hülkenberg voorlangs schieten en kon hem maar net ontwijken. Opgelucht was hij echter allerminst.

"Ik was nog steeds aan het balen hoe slecht de start ging.'' Over het verdere verloop van zijn race waarbij hij gevechten uitvocht met onder meer voormalig Red Bull-coureur Daniil Kviat kon de 18-jarige coureur nog een beetje tevreden zijn. "Ik heb geprobeerd hem voorbij te gaan op een punt waar hij het niet verwachtte.''

Rosberg wint
De nachtrace in Singapore werd een prooi voor de Mercedes-coureur Nico Rosberg, die was gestart vanaf poleposition. Met de derde GP-zege op rij heeft de 31-jarige Duitser 273 punten. Hierdoor heeft hij de leiding in het totaalklassement overgenomen van zijn ploeggenoot Lewis Hamilton.

De Brit werd achter Verstappens ploeggenoot Daniel Ricciardo derde en volgt nu op acht punten van Rosberg. (FOX Sports/ANP)