Tyson Gay.
Tyson Gay. - © Pro Shots

Sprinter Tyson Gay ziet toekomst in bobsleeën

20 september 2016
Voor de Amerikaanse sprinter Tyson Gay liepen de Olympische Spelen in Rio uit op een teleurstelling en daarom gaat hij zijn geluk nu beproeven in het bobsleeën.

De 34-jarige Gay, die een persoonlijk record van 9,69 seconden heeft staan op de 100 meter, doet deze week mee aan de nationale kampioenschappen voor duwers. Tijdens die selectiewedstrijden in Calgary worden de teams voor de wereldbekerwedstrijden samengesteld.

Heel wat atleten gingen Gay al voor, met Lauryn Williams misschien wel als bekendste voorbeeld. Williams veroverde eerst olympische medailles op de sprint, om in 2014 bij de Winterspelen van Sotsji zilver te pakken in de bobslee.

Gay pakte met de estafetteploeg zilver bij de Spelen van Londen 2012. De Amerikanen moesten die plak echter inleveren nadat Gay, de wereldkampioen van 2007 op de 100 en 200 meter, betrapt was op doping.

Na het uitzitten van zijn schorsing wist de sprinter zich individueel niet te plaatsen voor de Spelen van Rio. Daar kwam hij wel in actie op de estafette.

Het Amerikaanse kwartet liep naar het brons, maar werd gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. (ANP)