Rohan Dennis
Rohan Dennis - © Pro Shots

Rohan Dennis opnieuw leider in Eneco Tour

23 september 2016
Rohan Dennis heeft vrijdag de leiding heroverd in de Eneco Tour. De Australische wielrenner won met BMC de ploegentijdrit over 20,9 kilometer, met start en finish in Sittard.

De Amerikaanse formatie legde het parcours als snelste af, in 23 minuten en 11 seconden. De Nederlandse formatie LottoNL-Jumbo werd derde op 23 seconden van BMC, Etixx-QuickStep gaf als nummer twee zes tellen toe.

Dennis had dinsdag ook al de individuele tijdrit door Breda gewonnen. De 26-jarige Australiër droeg daarna twee dagen de leiderstrui, maar hij moest het witte tricot donderdag afstaan aan Peter Sagan. De Slowaak, deze week al twee keer succesvol in de Eneco Tour, eindigde vrijdag in de ploegentijdrit met Tinkoff als achtste op bijna 35 seconden van BMC.

Ploeggenoten aan kop
Sagan moest de koppositie in het algemeen klassement daarom afstaan aan Dennis, die aan de vijfde etappe was begonnen met zeven tellen achterstand. De Australiër verdedigt zaterdag in de heuvelachtige rit over Belgische bodem tussen Riemst en Lanaken een voorsprong van zestien seconden op zijn Amerikaanse ploeggenoot Taylor Phinney, de nieuwe nummer twee van de ranglijst.

Niki Terpstra
De Duitser Tony Martin (Etixx-QuickStep) staat derde op 24 tellen, Sagan zakte naar de vierde plek. De wereldkampioen heeft 27 seconden achterstand, net als Niki Terpstra die zich de beste Nederlander mag noemen in het klassement. Jos van Emden zit daar één seconde en één plekje achter. (FOX Sports/ANP)