Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

"Ik tennis niet meer alleen voor titels en de eerste plaats"

30 september 2016
Novak Djokovic heeft niet langer als belangrijkste doel om toernooien te winnen en bovenaan de wereldranglijst te blijven.

De 29-jarige Serviër wil vooral genieten op de baan, zei hij vrijdag in Belgrado. Djokovic heeft zichzelf naar eigen zeggen de afgelopen maanden 'te veel druk opgelegd' en dat ging ten koste van zijn spel.

"Nummer één van de wereld zijn en Grand Slam-toernooien winnen is niet langer mijn voornaamste prioriteit'', zei de Serviër. "Ik wil niet alleen meer tennissen om titels te pakken, maar ik wil van ieder moment op de baan gaan genieten.''

Op de indrukwekkende erelijst van Djokovic prijken 66 ATP-titels, waaronder twaalf op de Grand Slams. Dit jaar schreef hij dan eindelijk ook Roland Garros op zijn naam, waardoor de Serviër alle vier de grote toernooien op zijn erelijst heeft staan.

Djokovic: "Nadat ik Roland Garros had gewonnen, legde ik mezelf heel veel druk op, te veel. Daar voelde ik me niet lekker bij. Ik blijf net zo hard werken voor de sport, maar ik tennis niet meer alleen voor titels en voor de eerste plaats.'' (FOX Sports/ANP)