Justin Rose (Groot-Brittannië)
Justin Rose (Groot-Brittannië) - © Pro Shots

Ryder Cup: Europa herpakt zich

1 oktober 2016
Na een dramatische start zijn de Europese golfers erin geslaagd de achterstand op de Amerikanen te verkleinen in het toernooi om de Ryder Cup.

De eindstand na de eerste dag in de strijd om de prestigieuze beker is 5-3 in het voordeel van de Amerikanen. Na de eerste vier foursomes op de Hazeltine National Golf Club van Chaska stond Europa al met 4-0 achter.

De sterke start van de Amerikanen werd in de tweede sessie echter verkleind door een sterk Europees optreden in de fourballs.

De Brit Justin Rose en Henrik Stenson uit Zweden namen revanche voor hun nederlaag in de ochtend en versloegen hun Amerikaanse opponenten Jordan Spieth en Patrick Reed.

Ook de koppels Sergio Garcia/Rafa Cabrera Bello en Rory McIlroy/Thomas Pieters wonnen hun partij. Alleen Martin Kaymer ging met Danny Willett opnieuw onderuit.

Zaterdag zijn er opnieuw acht partijen met dubbels, zondag volgen twaalf singlepartijen. Titelverdediger Europa moet veertien punten halen om de trofee weer mee naar huis te nemen. De Amerikanen hebben een half punt meer nodig. (ANP)