Esteban Chaves wint net voor Diego Rosa
Esteban Chaves wint net voor Diego Rosa - © ANP

Esteban Chaves wint Ronde van Lombardije

1 oktober 2016
Esteban Chaves heeft zaterdag de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven.

Chaves klopte na 241 kilometer fietsen over een heuvelachtig parcours van Como naar Bergamo de Italiaanse nummer twee Diego Rosa en de Colombiaan Rigoberto Urán in een sprint.

De Fransman Romain Bardet moest zijn medevluchters vlak voor de finish laten gaan en werd vierde. De Nederlander Robert Gesink kwam als zevende over de finish, op 1.24 van de winnaar.

Gesink liet zich als enige Nederlander goed zien in de wegens het naderende WK vervroegde editie van de 'Koers van de vallende bladeren'.

De Nederlanders
De winnaar van de veertiende etappe van de laatste Ronde van Spanje ontsnapte uit het peloton en ging op jacht naar de Italiaanse koploper Damiano Caruso.

Gesink belandde uiteindelijk in een sterke groep met Chaves, Rosa, Urán, Bardet, Warren Barguil, Fabio Aru, Gianluca Brambilla en Alejandro Valverde. Wilco Kelderman, Tom Dumoulin, Wout Poels en Bauke Mollema gaven niet thuis toen de favorieten elkaar opzochten tijdens de beklimming van de Sant Antonio Abbandonato.

Gesink kon niet camoufleren dat hij nog af en toe problemen heeft met dalen. Hij raakte op achterstand en knokte zoch naar voren toen de weg van de zware herfstkoers weer naar boven leidde.

Chaves, Urán, Bardet en Rosa hadden de andere favorieten echter al achter zich gelaten, toen Gesink weer aansloot. Het viertal liet zich niet meer achterhalen.

Rosa probeerde het nog met een laatste sprint, maar zag in de slotmeters Chaves voorbij snellen. De Colombiaan behaalde dit wielerseizoen ook al de tweede plaats in de Ronde van Italië en een derde eindklassering in de Vuelta. (FOX Sports/ANP)