Tyson Fury
Tyson Fury - © FOXSports.NL

Fury bekent drugsgebruik: "Ik hoop dat iemand me vermoordt"

5 oktober 2016
Bokser Tyson Fury erkent cocaïne te hebben gebruikt. Volgens de wereldkampioen zwaargewicht greep hij naar de drugs om een depressie het hoofd te bieden.

Fury (28) zegt al jaren met mentale problemen te kampen en sinds mei dit jaar niet meer te trainen. "Ik drink. Van maandag tot vrijdag tot zondag. En ik gebruik cocaïne", vertelde de Britse vechter aan Rolling Stone.

"Ik kan er niet mee omgaan. Het enige dat helpt, is wanneer ik helemaal stomdronken word", voegde hij daar aan toe. Fury: "Ze zeggen dat ik een bipolaire stoornis heb. Dat ik manisch depressief ben. Ik hoop dat iemand me vermoordt voordat ik het zelf doe."

'Pensioen'
Deze uitspraken volgden een dag nadat Fury op Twitter bekendmaakte met pensioen te zijn gegaan. Even later trok hij die woorden weer in, met de mededeling dat het een grap was.

De bokser werd wereldkampioen in november vorig jaar, toen hij Vladimir Klitsjko versloeg. Het betekende de eerste nederlaag voor de Oekraïner sinds 2004.

Er zou een rematch komen in juli dit jaar, maar Fury trok zich terug met een blessure. De wedstrijd werd daarom verplaatst naar 29 oktober, maar ook dat gevecht werd gecancelled. Volgens zijn oom en trainer Peter Fury zal zijn neefje tot 2017 niet meer in de ring stappen.

'Heksenjacht'
Volgens de wereldkampioen is hij het slachtoffer geworden van 'een heksenjacht'. Sinds Fury Klitsjko versloeg, kijken mensen hem met de nek aan en wordt hij geweigerd bij restaurants. "Vroeger hield ik van boksen. Ik haat het nu."

Fury moet in november voor een Britse anti-doping commissie verschijnen. De sporen van cocaïne werden in juli in zijn bloed ontdekt. (FOX Sports)