Edwin Encarnacion
Edwin Encarnacion - © ANP

Blue Jays laat langs Orioles in wild card-wedstrijd

5 oktober 2016
Toronto Blue Jays is doorgedrongen tot de American League Division Series.

De Canadezen waren in een wild card-wedstrijd met 5-2 te sterk voor Baltimore Orioles, het team van de Nederlander Jonathan Schoop. De Blue Jays spelen in de volgende ronde tegen Texas Rangers, de kampioen van de AL West.

Gelijk
De twee ploegen waren na het reguliere seizoen op de gedeelde tweede plaats in de American League East geëindigd. Beide clubs hadden 89 zeges en 73 nederlagen achter de naam staan. Toronto won tien van de 19 onderlinge duels, Baltimore negen.

Tijdens de beslissingswedstrijd lieten de teams opnieuw zien hoe erg ze aan elkaar gewaagd waren. Na negen innings stond er een 2-2 score op het bord, waardoor er extra innings aan te pas moesten komen.

Encarnacion
In het elfde bedrijf wisten de Blue Jays uiteindelijk door te drukken. Edwin Encarnacion vuurde een bal van Baltimore-pitcher Ubaldo Jiminez over de hekken en hielp zodoende Devon Travis en Josh Donaldson over de thuisplaat.

Schoop, de op Curaçao geboren tweede honkman van de Orioles, wist weinig indruk te maken met de knuppel. Hij kwam tot geen enkele hit of run in vier slagbeurten.

Bier
Het duel in Toronto werd ontsierd door een incident. Op het moment dat Orioles-buitenvelder Kim Hyun-soo een bal wilde vangen gooide een toeschouwer een blik bier op het veld. De Zuid-Koreaan werd net niet geraakt en wist de vangbal te maken. (FOX Sports)