Tiger Woods
Tiger Woods - © Pro Shots

Tiger Woods staat voor langverwachte rentree

7 oktober 2016
Tiger Woods maakt volgende week zijn langverwachte rentree.

De veertigjarige Amerikaan slaat 13 oktober af in het Safeway Open in het Californische Napa, het openingstoernooi van het nieuwe seizoen op de Amerikaanse tour PGA.

Veertienvoudig major-winnaar Woods speelde zijn laatste toernooi in augustus 2015. Een slepende rugblessure hinderde hem te veel bij het golfen. Hij onderging twee rugoperaties en werkte in alle rust aan zijn herstel.

Woods regeerde jarenlang het golf en was de onbetwiste aanvoerder van de wereldranglijst. Hij is inmiddels afgezakt naar de 767e plaats. De golfer die miljardair met zijn sport is geworden, schreef in zijn carrière meer dan 79 toernooien op zijn naam. Zijn laatste zege dateert alweer van 2013, toen Woods de Bridgestone Invitational won. 

Rugklachten
Daarna begonnen zijn rugklachten en moest hij enkele keren opgeven tijdens een toernooi. Kort na het Wyndham Championship in augustus 2015 liet hij zich opereren en in oktober 2015 ging hij opnieuw onder het mes. Een lange revalidatie volgde.

Woods was vorige week nog een van de assistenten van captain Davis Love III in het Amerikaanse team dat de Ryder Cup veroverde op Europa. (FOX Sports/ANP)