Garbiñe Muguruza
Garbiñe Muguruza - © FOXSports.NL

Muguruza vervangt vermoeide Pliskova in Linz

8 oktober 2016
Karolina Pliskova heeft zich afgemeld voor het WTA-toernooi van Linz. De verliezend finaliste van de US Open is na een zware periode toe aan rust.

De 24-jarige Tsjechische heeft zich ook afgemeld voor de Kremlin Cup, het WTA-toernooi dat op 17 oktober in Moskou begint. Pliskova is al zeker van deelname aan de seizoensfinale in Singapore met de acht beste tennissters van dit jaar.

Niemand minder dan Garbiñe Muguruza is de vervanger van Pliskova. De winnares van Roland Garros hoopt in Oostenrijk, waar zij de speelster is die het hoogst op de wereldranglijst staat (vierde), een einde te maken aan een reeks tegenvallende prestaties.

De Spaanse strandde op de US Open al in de tweede ronde en werd daarna ook in Tokio en Wuhan snel uitgeschakeld. Muguruza moet zich nog plaatsen voor de WTA-finale in Singapore.

Bertens
Kiki Bertens maakt in Linz haar rentree, nadat ze een paar weken rust had genomen vanwege oververmoeidheid. Hoewel de Westlandse sinds haar vroege aftocht op de US Open geen toernooi meer heeft gespeeld, staat ze nog altijd op de 23e plaats van de mondiale ranglijst.

In Linz verdedigt Anastasia Pavlyuchenkova haar titel. De Russische, die vorig jaar Anna-Lena Friedsam klopte, is momenteel de nummer zeventien van de wereld. (FOX Sports/ANP)