Andy Murray
Andy Murray - © FOXSports.NL

Andy Murray via David Ferrer naar finale in Beijing

8 oktober 2016
Andy Murray staat zondag in de finale van het ATP-toernooi van Beijing. De Schot won zaterdag eenvoudig van David Ferrer: 6-2, 6-3.

Murray kan in de Chinese hoofdstad zijn veertigste ATP-titel pakken. In de finale treft hij Grigor Dimitrov. De Bulgaar plaatste zich zonder te spelen voor de eindstrijd. Zijn tegenstander Milos Raonic zegde zaterdagmiddag af voor de halve finale, de Canadees kampt met een enkelblessure.

Dimitrov en Murray stonden vorige maand nog tegenover elkaar in de achtste finale van de US Open. Murray won dat onderonsje met twee vingers in de neus: 6-1, 6-2, 6-2.

Dit jaar zegevierde Murray onder meer op Wimbledon en prolongeerde hij in Rio de Janeiro zijn olympische titel. Hij wil in de resterende weken van het seizoen een aanval doen op de eerste plaats van de wereldranglijst, die al geruime tijd in bezit is van Novak Djokovic. De Serviër kwam sinds de verloren finale van de US Open niet meer in actie vanwege een elleboogblessure.

Royale voorsprong
Djokovic heeft weliswaar een royale voorsprong op Murray, maar moet in deze fase van het seizoen ook veel punten verdedigen. Zo won hij vorig jaar, voor de vierde keer op rij en de zesde keer in totaal, het toernooi in Peking. De 500 punten die hij daarmee verdiende raakt Djokovic nu kwijt, mogelijk aan Murray. Vorig jaar won de Serviër in de slotfase van het seizoen ook de Masterstoernooien van Singapore en Parijs én de ATP World Tour Finals.

Djokovic staat sinds juli 2014 aan kop van de mondiale ranglijst, Murray kwam nooit verder dan de tweede plek. (FOX Sports/ANP)