Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska - © FOXSports.NL

Radwanska en Konta halen finale in Beijing

8 oktober 2016
De finale van het WTA-toernooi in Beijing gaat tussen Agnieszka Radwanska en Johanna Konta.

Konta, als elfde geplaatst, rekende in de halve finale af met de hoger aangeslagen Amerikaanse Madison Keys: 7-6, 4-6, 6-4. Radwanska, de nummer drie van de plaatsingslijst, klopte Elina Svitolina uit Oekraïne in twee sets: 7-6, 6-3.

Svitolina verraste eerder in het toernooi nog Angelique Kerber, de Duitse die vorige maand de US Open won en sindsdien de wereldranglijst aanvoert.

Tegen Radwanska had de Oekraïense echter weinig in te brengen. De 27-jarige Poolse hoopt zondag haar twintigste toernooizege te boeken. Eerder dit jaar zegevierde Radwanska al in Shenzhen en New Haven.

Debuut in top tien
Haar twee jaar jongere tegenstander Konta heeft één WTA-titel op zak, eerder dit jaar behaald in Stanford. Dankzij haar prestaties in Beijing maakt de Britse komende week haar debuut in de top tien van de mondiale ranglijst.

Twee maanden geleden stonden Konta en Radwanska ook tegenover elkaar. Toen kruisten zij de degens in de achtste finale van het toernooi van Cincinnati. Radwanska won die ontmoeting met 6-7, 6-4, 6-0. (FOX Sports/ANP)