Gegard Mousasi
Gegard Mousasi - © ANP

UFC-vechters Struve en Mousasi succesvol in Manchester

9 oktober 2016
UFC 204 in Manchester is een Nederlands feestje geworden. Gegard Mousasi en Stefan Struve wonnen hun gevechten in Engeland.

Struve was te sterk voor Daniel Omielanczuk. De Pool gaf zich gewonnen aan het begin van de tweede ronde.

Omielanczuk, die zijn laatste drie gevechten in winst had omgezet, bleek een taaie tegenstander en startte sterk met een aantal uppercuts. Gaandeweg nam Struve echter het initiatief over en was een D’Arce wurggreep The Polish Bear te machtig.

Voor Struve was het de derde zege in zijn laatste vier optredens. The Skyscraper won voor de vijfde keer via een submission, waarmee hij tweede staat achter recordhouder Frank Mir.

Mousasi ongenadig
Mousasi was eveneens na twee ronden klaar. De in Iran geboren Nederlander versloeg de ervaren Braziliaan Vitor Belfort na een technische knock-out (TKO).

Mousasi keek het tijdens de beginfase nog even aan, maar sloeg vervolgens op ongenadig harde wijze toe. Hij raakte zijn 39-jarige tegenstander met een fraaie head-kick en volgde met een regen aan accurate stoten, waarna de referee een einde maakte aan het gevecht.

Bisping verdedigt titel
In het main event verdedigde de Engelsman Michael Bisping met succes zijn titel tegen Dan Henderson. De regerend kampioen werd na 25 minuten unaniem uitgeroepen tot winnaar.

Voor de 46-jarige Henderson, een voormalig UFC-kampioen en olympisch worstelaar, was het zijn laatste gevecht uit zijn carrière. (FOX Sports)