Kris Bryant
Kris Bryant - © ANP

Cubs naar volgende ronde na thriller tegen Giants

12 oktober 2016
Chicago Cubs heeft de vierde wedstrijd in de MLB play-offs tegen San Francisco Giants nipt met 5-6 gewonnen.

Met de zege wonnen de Cubs de best-of-five-serie tegen de Giants met 3-1. In de National League Championship Series treffen ze nu de winnaar van de strijd tussen Los Angeles Dodgers en Washington Nationals.

Het leek er lang op dat de formatie uit San Francisco een beslissende vijfde wedstrijd zou afdwingen tegen de Cubs, maar een ruime voorsprong van 5-2 werd in de slotfase uit handen gegeven.

Kris Bryant, Anthony Rizzo, Ben Zobrist en Jason Heyward kwamen in de laatste inning over de thuisplaat, waardoor de Cubs, die voor het laatst de World Series wonnen in 1908, mogen blijven dromen.

Dodgers en Nationals naar Game 5
De Dodgers wisten in eigen huis tegen de Nationals een vijfde wedstrijd uit het vuur te slepen. De ploeg van de Nederlander Kenley Jansen was met 6-5 te sterk voor de hoofdstedelingen.

De Nationals poetsten met drie runs in de zevende inning een 5-2 achterstand weg, maar in het volgende bedrijf zorgde Chase Utley voor een nieuwe voorsprong voor LA. De tweede honkman bracht Andrew Toles over de thuisplaat met een single.

Jansen gooide vervolgens als closer de wedstrijd in het slot namens de Dodgers. De vijfde wedstrijd staat donderdag in Washington op de rol. (FOX Sports)