Nick Kyrgios
Nick Kyrgios - © ANP

Boete Kyrgios na wangedrag in Shanghai

13 oktober 2016
Nick Kyrgios heeft een prijs betaald voor zijn onprofessionele gedrag in zijn partij tegen Mischa Zverev tijdens het Masters-toernooi van Shanghai.

De Australische Bad Boy kreeg van de Association of Tennis Professionals (ATP) een boete van in totaal 15.000 euro.

Onsportief gedrag
De 21-jarige Australiër moet ruim 9.000 euro betalen voor zijn mindere inzet, 4.420 euro voor het onheus bejegenen van een toeschouwer en een kleine 1.500 euro voor onsportief gedrag.

Kyrgios liet tijdens de 6-3, 6-1 nederlaag tegen Zverev meermalen overduidelijk zien dat hij er geen zin meer in had. Zo liep hij onder meer na een slap geslagen boogballetje van de baan, voordat de Duitser die retourneerde.

Geen berouw
Naderhand toonde de nummer veertien van de wereld geen berouw. "Ik ben het publiek niets verschuldigd. Als ze er niet van houden, ik heb ze niet gevraagd om te komen kijken. Ga gewoon weg dan. Als jullie zo goed zijn in het geven van adviezen en in tennis, waarom zijn jullie dan niet zo goed als ik?"

Op Twitter kwam hij echter op zijn woorden en acties terug. "Ik was niet goed genoeg vandaag, op veel vlakken. Ik ben beter dan dat. Ik kan wel over excuses gaan beginnen, maar die zijn er niet. Sorry." (FOX Sports)