Tom Dumoulin
Tom Dumoulin - © Pro Shots

Dumoulin niet blij met Tour-parcours

18 oktober 2016
Het parcours van de Ronde van Frankrijk is volgend jaar niet op het lijf van Tom Dumoulin geschreven. "Het is niet mijn ideale Tour", reageerde hij dinsdag bij de NOS.

"Ik zou veel meer tijdritkilometers willen. En dat valt een beetje tegen. Aan de andere kant is de Tour niet superlastig wat betreft hoeveelheid beklimmingen."

Deelnemers aan de Tour fietsen volgend jaar slechts 36 kilometer tegen de klok, verdeeld over een proloog en tijdrit op de voorlaatste dag. Dumoulin zou tijdens de proloog in Düsseldorf de gele trui kunnen pakken, maar hij weet nog niet of hij aan de start verschijnt.

Giro en Vuelta
"Het is nog niet zeker of ik wel de Tour ga rijden. Ik maak pas een keuze als alle parcoursen bekend zijn. Dat zal in januari zijn." De Limburger overweegt ook nog de Giro d'Italia en Vuelta. 

"Als ik de Tour zou rijden en ik zou voor het klassement gaan, wordt het heel moeilijk om het geel te pakken. Want als ik me focus op een klassement, zullen mijn korte tijdritten eronder lijden."

Dumoulin sluit ook niet uit dat hij twee grote ronden gaat combineren. "Dan rijd ik er eentje voor het klassement. Ik sta er open voor. De Tour heeft mij niet overtuigd." (ANP)