Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Kiki Bertens in halve finale uitgeschakeld in Luxemburg

21 oktober 2016
Kiki Bertens heeft het vrijdag in de halve finales van het tennistoernooi in Luxemburg niet gered.

 

De 24-jarige Wateringse moest haar meerdere erkennen in de Roemeense Monica Niculescu. De als derde geplaatste Bertens verloor in twee sets: 6-3, 6-3.

Bertens begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de vijf jaar oudere Roemeense, van wie ze vorig jaar in Frankrijk ook al verloor. De nummer 23 van de wereldranglijst nam snel een voorsprong van 3-1, maar moest daarna het initiatief uit handen geven. Niculescu stelde met vijf gewonnen games op rij alsnog de winst in de eerste set veilig.

Wisselvallig
In de vijfde game van de tweede set bij een stand van 2-2 brak Niculescu de service van de wisselvallige Bertens opnieuw waarna de nummer 50 van de wereldranglijst de voorsprong niet meer uit handen gaf. De Roemeense had nog wel zes matchpoints nodig om de zege binnen te halen.

Bertens brak deze week in Luxemburg met een slechte serie wedstrijden. Ze behaalde dinsdag haar eerste overwinning sinds ze in juli de finale van het toernooi van Gstaad verloor.

Dubbelspel
In het dubbelspel haalde Bertens met haar Zweedse teamgenoot Johanna Larsson wel de finale. Het als tweede geplaatste koppel zegevierde in twee sets over de Amerikaanse Madison Brengle en de Duitse Nicola Geuer: 6-2, 6-2.

Het is voor de tweede week op rij dat het Nederlands-Zweedse duo een finale haalt. Vorige week wonnen Bertens en Larsson de eindstrijd van het toernooi van Linz. (FOX Sports/ANP)