Kirsten Wild
Kirsten Wild - © ANP

Opnieuw goud voor Kirsten Wild

21 oktober 2016
Kirsten Wild heeft vrijdag bij de EK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-En-Yvelines haar tweede Europese titel veroverd.

De 34-jarige Almelose, die eerder deze week al goud veroverde op de afvalkoers, was nu de beste op de puntenkoers. Donderdag won ze ook brons op het onderdeel scratch.

Op de puntenkoers bleef Wild de Belgische Jolien D'Hoore nipt voor. Tijdens de koers veroverde de Nederlandse net wat meer punten dan de Belgische. Die won nog wel de afsluitende sprint, maar Wild drukte als tweede haar wiel over de streep en bleef met 25 punten D'Hoore net één puntje voor. De Poolse Katarzyna Pawlowska veroverde het brons.

Nog geen week geleden moest Wild een diepe teleurstelling slikken toen ze in Doha net naast de wereldtitel op de weg greep. Ze werd in de massasprint geklopt door de Deense Amalie Dideriksen.

Met de topvorm van dat WK in nog in de benen reisde Wild af naar de Franse baan, waar ze goede herinneringen aan had. In 2015 won ze op deze piste ook al goud op de scratch en brons op het omnium. (ANP)