Kirsten Wild
Kirsten Wild - © Pro Shots

Kirsten Wild grijpt naast derde goud op EK baanwielrennen

22 oktober 2016
Kirsten Wild heeft zaterdag een zilveren medaille veroverd op de omnium op het EK baanwielrennen.

De omnium behelst vier onderdelen. Wild ging 's middags na twee onderdelen (scratch en de door haar gewonnen temporace) aan de leiding in het klassement.

De derde discipline, de afvalkoers, was de Nederlandse zaterdagavond echter niet gunstig gezind en deed haar naar de derde plek in de rangschikking zakken.

Dankzij een sterke afsluiting op de puntenkoers, waarop ze tweede werd achter de Schotse Katie Archibald, stelde Wild de zilveren medaille veilig. Archibald won het goud.

Van den Berg
Ook Roy van den Berg veroverde zilver, hij verloor de finale op de sprint van Pavel Jakoesjevski. De Rus had aan twee races voldoende om zich van goud te verzekeren. Andrei Vinokourov uit Oekraïne veroverde brons ten koste van de Duitser Eric Engler.

Eerder op de dag veroverde Dion Beukeboom de bronzen medaille op de individuele achtervolging. In de wedstrijd over 4 kilometer rekende hij in de strijd om de derde en vierde plaats af met de Pool Daniel Staniszewski.

De Nederlandse equipe heeft nu twee gouden (voor Wild), twee zilveren (Wild en Van den Berg) en drie bronzen (Van den Berg, Beukeboom en Wim Stroetinga) medailles verzameld in Saint-Quentin-en-Yvelines. (FOX Sports/ANP)