Chicago Cubs schrijven geschiedenis met World Series-ticket
Chicago Cubs schrijven geschiedenis met World Series-ticket - © ANP

Chicago Cubs schrijven geschiedenis met World Series-ticket

23 oktober 2016
Het lange wachten is eindelijk voorbij voor Chicago Cubs. De ploeg uit Illinois bereikte zaterdagnacht met een 5-0 zege op Los Angeles Dodgers voor de eerste keer sinds 1945 de World Series.

Met de overwinning in Game 6 van de National League Championship Series kwamen de Cubs op een 4-2 voorsprong in de best-of-seven-serie. Chicago draaide in de laatste drie wedstrijden een 1-2 achterstand om tegen de Dodgers.

De Cubs treffen dinsdag in de eerste wedstrijd van de seizoensfinale Cleveland Indians, de kampioen van de American League. De formatie uit Ohio was afgelopen week met 4-1 te sterk voor Toronto Blue Jays.

Geen ontzag
De thuisploeg had zaterdag op Wrigley Field geen enkel ontzag voor Dodgers-pitcher Clayton Kershaw. De ace moest meteen een lead-off double van Dexter Fowler toestaan en zag nog in de eerste inning Kris Bryant en Ben Zobrist voor een 2-0 tussenstand zorgen.

Fowler hielp vervolgens in het tweede bedrijf Addisson Russell over de thuisplaat, waarna Wilson Contreras en Anthony Rizzo even later voor homeruns tekenden.

Kenley Jansen
Kershaw stond in totaal zeven hits en vijf runs toe in zijn vijf innings op de heuvel. De Dodgers deden meteen daarna al een beroep op closer Kenley Jansen, maar er was weinig eer meer te behalen voor de Nederlandse pitcher.

Kyle Hendricks, de startende werper van de Cubs, hield ondertussen de slagploeg van de Dodgers onder controle met slechts twee hits in 7.1 innings, waardoor The Lovable Losers zich eindelijk weer kunnen opmaken voor een trip naar de World Series. (FOX Sports)

Game 1 van de World Series tussen Cleveland Indians en Chicago Cubs zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.30 uur op FOX Sports 2

 

MLB World Series live op FOX Sports

24 oktober 2016
MLB World Series live op FOX Sports
FOX Sports doet deze week rechtstreeks verslag van de MLB World Series met zowel Nederlands als het originele Amerikaanse commentaar. Het Nederlandse...