Charlie Sheen als Ricky Vaughn
Charlie Sheen als Ricky Vaughn - © FOXSports.NL

World Series draait om meer dan honkbal

25 oktober 2016
Ongeluk, verfilmde dromen en... Charlie Sheen. De World Series van dit jaar tussen Chicago Cubs en Cleveland Indians gaat écht ergens om.

Natuurlijk, de World Series is prestigieus. Een slopend seizoen van 162 wedstrijden vol hoogte- en dieptepunten wordt afgesloten met één winnaar.

Maar deze World Series is speciaal. Er staat voor in totaal 176 jaar aan puur ongeluk op het veld. De Cubs en de Indians. Twee franchises die verliezen tot een kunst verheven hebben. 

Lovable losers
De Cubs zijn er het ergst aan toe. 1908 was het jaar dat er voor het laatst een kampioenschap werd gevierd in de north side van Chicago en het leverde de Cubs - die ondanks alles ontzettend populair zijn - de bijnaam lovable losers op.

Om 108 jaar zonder kampioenschap in perspectief te zetten: toen de Cubs de World Series wonnen had Rusland nog een tsaar, de gebroeders Wright hadden vijf jaar daarvoor de eerste succesvolle gemotoriseerde vlucht uitgevoerd en de Titanic was nog niet eens gebouwd, laat staan gezonken.

Charlie Sheen
De link tussen Hollywood en de Cubs is bekend. In Back To The Future II (1989) werd al voorspeld dat de Cubs in 2015 de World Series zouden winnen. Zo ver kwam het dus niet, al waren de Cubs er dichtbij, ze strandden in de halve finale. Is het een jaar later dan toch raak?

Ook de Indians - in 1948 voor het laatst winnaar van de World Series - waren eens lijdend voorwerp in een film. Major League (eveneens uit 1989) draait volledig om het team uit Ohio. Een lang verhaal kort: Charlie Sheen vertolkt de rol van Ricky Vaughn, bijgenaamd Wild Thing, die dankzij het dragen van een bril eindelijk recht kan gooien. 

Sheen - die in de loop der jaren enige bekendheid heeft verworven - werd daarom ook door veel fans gevraagd voor de ceremoniële eerste worp. Een verzoek waar hij alleen maar volmondig ja op kon zeggen.

De Indians hebben echter aangegeven daar niet aan te beginnen. (FOX Sports)

De World Series is LIVE te zien op FOX Sports. Game 1 begint om 01.30 uur en is te zien op FOX Sports 2 en 4.