Roberto Perez (links)
Roberto Perez (links) - © ANP

Cleveland Indians slaat eerste slag in World Series

26 oktober 2016
Cleveland Indians heeft de eerste tik uitgedeeld in de World Series tegen Chicago Cubs.

De Tribe was in de eerste wedstrijd van de best-of-seven-serie met 6-0 te sterk voor de Cubs. Het was de eerste zege voor de Indians in een seizoensfinale sinds 1997. Het laatste kampioenschap van de club dateert alweer van 1948.

Record
Corey Kluber en Roberto Perez waren op het eigen Progressieve Field grotendeels verantwoordelijk voor de shutout-zege. De pitcher brak een Word Series-record met acht strike-outs in de eerste drie innings, terwijl Perez goed was voor twee homeruns en vier binnengeslagen punten.

De Indians namen meteen in het eerste bedrijf een 2-0 voorsprong, waarna Perez even later voor zijn eerste maximale score tekende. In de achtste inning maakte de catcher het karwei af door met twee honken bezet de bal nogmaals over de hekken te slaan.

Titel
De zege dompelde de fans van de Cubs, verreweg het beste team van het reguliere seizoen, in rouw. De club wacht al sinds 1908 op een kampioenschap.

De supporters weten bovendien ongetwijfeld dat de laatste veertien keer dat de eerste wedstrijd in de World Series door de thuisspelende formatie werd gewonnen, deze ploeg ook de titel greep. (FOX Sports)

Game 2 van de World Series tussen Cleveland Indians en Chicago Cubs zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur op FOX Sports 2 en 4