Angelique Kerber
Angelique Kerber - © ANP

Angelique Kerber kijkt al naar volgend seizoen

28 oktober 2016
Angelique Kerber beleefde dit seizoen het succesvolste jaar uit haar loopbaan.

“Maar natuurlijk ben ik in staat deze successen te herhalen”, zei de Duitse winnares van de Australian Open én US Open bij de WTA Finals in Singapore. “Dat is ook mijn doel.”

“Ik ga er alles aan doen om in 2017 net zo veel te bereiken”, verklaarde de nummer één van de wereldranglijst, in Singapore inmiddels doorgedrongen tot de halve finales.

Constant
“Daartoe moet ik ook in staat zijn. Eén van de kenmerken van mijn spel is dat ik heel constant ben. Daarom verwacht ik stabiel op dit niveau te kunnen blijven spelen. Ik heb bovendien veel geleerd van de afgelopen maanden, van de positieve en negatieve dingen. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Verder gaf Kerber te kennen veel waarde te hechten aan haar optreden met de Duitse formatie in de Fed Cup, het landentoernooi voor vrouwen. “Dat wil ik heel graag winnen."

"We hebben veel goede speelsters in Duitsland. Daar moeten we van profiteren. Ik verwacht ook dat ik aan het einde van het volgend seizoen niet de enige Duitse ben die in de top twintig van de wereldranglijst staat.”

Duitsland werd afgelopen jaar na een 3-2 nederlaag tegen Zwitserland uitgeschakeld in de kwartfinales van het landentoernooi. (FOX Sports/ANP)