Stan Wawinka
Stan Wawinka - © ANP

Nishikori stopt zegereeks van Del Potro

28 oktober 2016
Stan Wawrinka is er niet in geslaagd de halve finales van het ATP-toernooi van Basel te halen. Mischa Zverev was met 6-2, 5-7, 6-1 te sterk

De Zwitserse nummer één van de plaatsingslijst leek zich na een zwakke eerste set te kunnen herpakken, maar ging er in de beslissende set alsnog snoeihard vanaf.

De qualifier Zverev neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van de partij tussen Marin Cilic en Marcel Granollers-Pujol.

Nishikori
Kei Nishikori is wel doorgedrongen tot de halve finales. De Japanner had aan twee sets genoeg om Juan Martín Del Potro te verslaan: 7-5, 6-4.

Del Potro was in blakende vorm afgereisd naar Zwitserland, hij won vorig weekend het toernooi van Stockholm. In Basel klopte hij Robin Haase en David Goffin, maar Nishikori bleek in de kwartfinale een maatje te groot.

In beide sets bleek een break genoeg voor de beslissing. Del Potro leverde zowel in de elfde game van het eerste, als in de derde game van het tweede bedrijf zijn service in.

Nishikori is daardoor de tweede halve finalist in Basel. Gilles Müller ging hem voor. De Luxemburgse routinier won van de Argentijn Federico Delbonis: 6-7, 6-4, 7-6. (FOX Sports)