Cody Allen
Cody Allen - © ANP

Indians verpesten Cubs-feestje op Wrigley Field

29 oktober 2016
Liefst 71 jaar moesten fans van de Chicaco Cubs erop wachten, een World Series-wedstrijd op hún Wrigley Field. Cleveland Indians voorkwam een vrolijk weerzien: 0-1.

De defensies heersten in game 3 van de best-of-seven. De Indians lieten wel enkele honkslagen noteren, maar op de momenten dat een score dreigde werd het gevaar kundig onschadelijk gemaakt. De Cubs speelden aanvallend weinig klaar.

Foutje
In de zevende inning leidde een zeldzaam foutje van de Cubs dan toch de eerste score in. Een wilde worp schoot door, waardoor Michael Martinez een extra honk kon pakken. Coco Crisp sloeg de bal vervolgens in het rechtsveld, waardoor Martinez over de thuisplaat kwam: 0-1.

In de laatste inning kregen de Cubs nog één kans om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar met het tweede en het derde honk bezet hield Indians-werper Cody Allen het hoofd koel en gooide Javier Baez als derde uit.

Voorsprong
De Indians nemen daardoor een 2-1 voorsprong na drie gespeelde wedstrijden. De fans op Wrigley Field weten daardoor één ding zeker: de mogelijk eerste landstitel in 108 jaar zal niet op eigen veld gevierd kunnen worden. (FOX Sports)

Game 4 van de World Series tussen Chicago Cubs en Cleveland Indians zie je in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur (wintertijd) op FOX Sports 2 en 4