Jason Kipnis (rechts)
Jason Kipnis (rechts) - © ANP

Cleveland Indians dicht bij eindzege World Series

30 oktober 2016
Cleveland Indians is nog slechts een overwinning verwijderd van de eerste eindzege in de World Series sinds 1948.

De ploeg uit Ohio won de vierde wedstrijd tegen Chicago Cubs met 2-7 en bracht de stand in de best-of-seven-serie op 3-1. The Tribe kan het karwei zondagnacht in Chicago afmaken in Game 5.

Ongenaakbaar
De fans op Wrigley Field mochten zaterdag even hopen op een goed resultaat. Cleveland-pitcher Corey Kluber, die in het openingsduel ongenaakbaar was geweest, moest meteen in de eerste inning een punt toestaan. Anthony Rizzo sloeg Dexter Fowler met een honkslag over de thuisplaat.

Kluber had echter rap zijn ritme te pakken. De ace van de Indians gaf geen run meer weg in zijn zes innings op de heuvel, waarmee hij voor zijn tweede overwinning in de seizoensfinale tekende.

De Indians hadden snel een antwoord paraat op de vroege tegenslag. De bezoekers draaiden in het tweede bedrijf de achterstand om in een voorsprong dankzij een homerun van Carlos Santana en een wilde worp van derde honkman Kris Bryant. Jason Kipnis werd even later binnengeslagen door Francisco Lindor.

Oude liefde
Het was slechts een voorproefje voor Kipnis op deze memorabele avond voor de tweede honkman, die opgroeide in Chicago en in zijn jeugd fan was van de Cubs. Hij toonde op Wrigley Field geen enkel mededogen met zijn oude liefde. In de zevende inning sloeg hij met twee man op de honken een bal van reliever Travis Wood de tribunes in.

Kipnis maakte met zijn homerun een einde aan de illusies van de Cubs. Fowler tekende in de slotfase nog voor een homerun, maar verder kwam de thuisploeg niet.

De Cubs moeten hopen op een mirakel als ze nog hun eerste titel sinds 1908 willen pakken. Van de 44 clubs die tegen een 1-3 achterstand aankeken in de World Series, wisten slechts vijf ploegen de finale alsnog tot een goed einde te brengen. (FOX Sports)

De vijfde wedstrijd tussen Chicago Cubs en Cleveland Indians zie je in de nacht van zondag op maandag om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 2 en 4.