Joost Luiten
Joost Luiten - © ANP

Luiten eindigt in subtop in Shanghai

30 oktober 2016
Joost Luiten is bij de HSBC Champions in het Chinese Shanghai op de zestiende plaats geëindigd.

De Japanner Hideki Matsuyama veroverde zondag de titel. Met de zege schreef hij tevens geschiedenis. Zo is hij met zijn 24 jaar en 248 dagen de jongste winnaar in Shanghai ooit en is hij de eerste Aziaat die een World Golf Championship-toernooi wint.

De mondiale nummer tien had op de Sheshan International in de laatste ronde slechts 66 slagen nodig en noteerde een totaal van maar liefst 23 onder par.

De Amerikaan Daniel Berger en de Zweed Henrik Stenson hadden beiden een totaalscore van -16 en eindigden daarmee op een gedeelde tweede plaats.

De Noord-Ier Rory McIlroy, de nummer drie van de wereld, sloot het evenement in Shanghai met -15 af op een gedeelde vierde plaats.

Luiten
Luiten had zondag 70 slagen nodig en sloeg naast vier birdies ook twee bogeys. De Nederlander bleef steken op een totaal van -7.

“Ik heb deze week te veel laten liggen, met name op de greens”, concludeerde Luiten op zijn website. “Ik speelde van tee tot green goed deze week en dat geeft vertrouwen, want met name de ijzers waren de laatste weken minder en die waren nu weer goed."

"Helaas lukte het in het weekend niet om de top 10 in te gaan. Een zestiende plek is niet slecht, maar er had voor mijn gevoel meer in gezeten.” (FOX Sports/ANP)