Addison Russell
Addison Russell - © ANP

Chicago Cubs sleept beslissingswedstrijd uit het vuur

2 november 2016
De spanning in de World Series is helemaal terug na een 3-9 zege van Chicago Cubs bij Cleveland Indians in Game 6.

Met de overwinning brachten de Cubs de stand in de best-of-seven-serie op 3-3. Het zevende en beslissende duel staat woensdagnacht in Cleveland op de rol. Het is voor de 37ste keer dat er een Game 7 nodig is in de World Series. De laatste keer was in 2014, toen San Francisco Giants de titel veroverde.

The Lovable Losers
De droom van de ploeg uit Chicago, die al 108 jaar wacht op een kampioenschap, leek na vier wedstrijden alweer te eindigen in een nachtmerrie. Met een 1-3 achterstand en drie wedstrijden in Ohio voor de boeg, stonden The Lovable Losers voor een schier onmogelijke taak om van de bitterzoete bijnaam af te komen.

Na de 2-3 zege van zondagnacht hadden de Cubs, de beste ploeg van het reguliere seizoen, het vertrouwen echter compleet terug. Twee dagen later schoten de bezoekers uit de startblokken met drie punten in de eerste inning. Kris Bryant tekende voor een homerun, waarna Addison Russell twee man binnensloeg met een tweehonkslag.

Addison Russell
Het hoogtepunt voor de 22-jarige Russell van de wedstrijd, en zijn voorlopige carrière, volgde even later. Met de honken vol sloeg de korte stop in de derde inning een bal van reliever Dan Otero de tribunes in. Met de grand slam bracht hij de stand in een klap op 0-7.

De Indians deden nog iets terug via Jason Kipnis, die een punt binnenbracht en voor een homerun tekende, maar verder lieten de Cubs het niet komen. Anthony Rizzo maakte vervolgens het karwei af met een maximale score in de negende inning. (FOX Sports)

Game 7 van de World Series tussen Cleveland Indians en Chicago Cubs zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 2 en FOX Sports 4