Feest bij Chicago Cubs na het behalen van de eerste titel sinds 1908
Feest bij Chicago Cubs na het behalen van de eerste titel sinds 1908 - © ANP

Chicago Cubs wint na 108 jaar World Series

3 november 2016
Het lange wachten is eindelijk voorbij voor Chicago Cubs. De ploeg uit Illinois won de zevende en beslissende wedstrijd in de World Series tegen Cleveland Indians met 7-8 en veroverde de eerste titel sinds 1908.

Met de overwinning komt er een einde aan 108 jaar misère, frustratie en pech voor de voormalige Lovable Losers, waarvoor tevens een nieuwe bijnaam moet worden verzonnen.

De droom van de Cubs leek ook dit jaar vlot uiteen te spatten. De formatie van manager Joe Maddon keek na vier duels tegen een 1-3 achterstand aan en wist dat de laatste drie wedstrijden uit de best-of-seven-serie in Ohio zouden plaatsvinden.

Geloof
Na de 2-3 en 3-9 overwinningen in Games 5 en 6 begonnen echter zelfs de grootste pessimisten in Chicago het geloof weer terug te krijgen. Het vertrouwen in een goede afloop groeide woensdagnacht nog meer toen Dexter Fowler meteen in de eerste inning een worp van Indians-pitcher Corey Kluber de tribunes in vuurde.

Kluber moest in het vierde bedrijf nog eens scores van Kris Bryant en Ben Zobrist toestaan, voordat Javier Baez even later voor een homerun tekende. De ace verliet uiteindelijk na vier innings met zes hits en vier runs achter zijn naam de heuvel.

Bij een 1-5 achterstand in de vijfde inning toonden de Indians eindelijk weer tekenen van leven. Al had The Tribe een wilde worp van reliever Jon Lester nodig om het verschil terug te brengen tot twee punten.

Extra innings
Hoewel David Ross snel met een homerun antwoordde namens de Cubs, gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen. Brandon Guyer en Rajai Davis brachten de stand in de achtste inning op 6-6, waardoor er extra innings aan te pas moesten komen.

In de tiende inning was het dan eindelijk raak voor de bezoekers. Zobrist sloeg Albert Almora binnen, waarna Montero op zijn beurt Anthony Rizzo over de thuisplaat hielp. Davis deed nog wat terug, maar na de laatste out van Michael Martinez mochten de Cubs eindelijk feest vieren.

Zwaargewichten
“Het was als een boksgevecht tussen zwaargewichten”, keek Zobrist terug bij MLB.com. "Klap na klap en iedereen gaf alles. De Indians gaven zich evenmin gewonnen. Ik kan niet geloven dat we hier na 108 jaar echt staan om de trofee omhoog te houden”, aldus de Most Valuable Player (MVP) van de World Series.

Voor Cleveland waren de druiven zuur. De ploeg uit Ohio won zelf voor het laatst het kampioenschap in 1948. Nu de Cubs hun negatieve reeks hebben beëindigd, zijn de Indians het team met de langste titelloze streak in de MLB. (FOX Sports)