Andy Murray
Andy Murray - © FOXSports.NL

Murray nadert koppositie met rasse schreden

4 november 2016
Andy Murray heeft nog maar één zege nodig om de eerste plaats op de wereldranglijst te bemachtigen. De Schot rekende vrijdag af met Tomas Berdych op het Masterstoernooi in Parijs.

Berdych werd met 7-6, 7-5 geklopt door de Brit, die eerder op de avond Novak Djokovic – de huidige aanvoerder van de mondiale ranking – verrassend zag verliezen van Marin Cilic.

Mogelijk speelden de zenuwen een rol bij Murray in de eerste set, die naar Berdych leek te gaan. De Tsjech kwam op een 6-1 voorsprong in de tiebreak, maar verloor de set alsnog. Murray overleefde zeven setpunten en won de bloedstollende tiebreak die ruim een kwartier duurde.

Vroege voorsprong
In de tweede set verschafte Murray zich een vroege voorsprong, die hij in de tiende game opeens uit handen gaf. De tweevoudig winnaar van Wimbledon herpakte zich echter en trok de set alsnog met 7-5 over de streep.

De halve eindstrijd zal, gezien het belang, als een finale aanvoelen. Hierin speelt Murray tegen Milos Raonic, die tegen middernacht afrekende met Jo-Wilfried Tsonga: 6-2, 7-6.

Dit resultaat was ook goed nieuws voor de Oostenrijker Dominic Thiem, die nu zeker is van deelname aan de ATP World Tour Finals in Londen. (FOX Sports)