Luc Steins (rechts)
Luc Steins (rechts) - © ANP

EK ver uit het zicht voor handbalmannen

6 november 2016
De Nederlandse handballers hebben zondag ook hun tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het EK van 2018 verloren.

Na de uitnederlaag tegen olympisch kampioen Denemarken (20-29) volgde in Den Bosch een nipte thuisnederlaag tegen Hongarije: 27-28.

De formatie van bondscoach Joop Fiege verspeelde een zeker lijkende zege. Tot diep in de tweede helft leidde de ploeg met een riante voorsprong.

Lastige opgave
De marge van zes doelpunten verdween echter in het laatste kwartier als sneeuw voor de zon en de sterke Hongaarse mannen namen het initiatief over. Uitblinker Luc Steins, die liefst negen keer raak wierp, miste in de slotminuut de kans op de gelijkmaker.

De eerste twee in de groep van vier plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde in december 2018 in Kroatië. Voor Nederland wordt dat na twee nederlagen een bijzonder lastige opgave. In mei 2017 is Letland de volgende tegenstander.

Het Nederlandse mannenteam probeert al jaren een grote eindronde te halen, maar het wil maar niet lukken. Afgelopen zomer was de ploeg van Fiege dicht bij een plek op het WK van 2017, maar Polen bleek te sterk in een play-off. (FOX Sports/ANP)