Latavius Murray
Latavius Murray - © ANP

Gevallen grootmacht Oakland Raiders richt zich op

7 november 2016
De fans in California hebben er lang op moeten wachten, maar Oakland Raiders doet eindelijk weer mee om de prijzen.

De Raiders namen na een 30-20 overwinning op Denver Broncos de koppositie in de AFC West over van de regerend Super Bowl-kampioen. Het team van coach Jack Del Rio heeft nu zeven zeges en twee nederlagen achter de naam. De Broncos hebben tot op heden een 6-3 seizoen.

Met de overwinning onderstreepte de voormalige grootmacht, die tussen 1976 en 1983 drie keer het kampioenschap veroverde, zijn kandidatuur voor een plaats in de play-offs. De laatste keer dat de formatie uit Oakland een ticket boekte voor het naseizoen dateert alweer van 2002.

Latavius Murray
Latavius Murray was zondagnacht in het eigen Coliseum de grote man voor de Raiders. De 26-jarige running back snelde naar drie touchdowns en boekte in totaal 114 yards terreinwinst. Mede door twee maximale scores van Murray stond er halverwege al een voorsprong van 20-10 op het bord.

Oakland-kicker Sebastian Janikowski maakte in het vierde kwart zijn derde fieldgoal, waarna Murray de wedstrijd in het slot gooide met zijn derde touchdown. Quarterback Derek Carr was succesvol met twintig van de 31 pogingen en tekende voor 184 yards. (FOX Sports)