Joe Thornton (19)
Joe Thornton (19) - © Pro Shots

San Jose Sharks boekt verrassende zege in Washington

9 november 2016
Weinig ging dinsdagnacht zoals verwacht in de Amerikaanse hoofdstad. Zo vertrok San Jose Sharks met een verrassende 0-3 overwinning bij Washington Capitals.

Alle tekenen wezen er in de aanloop naar de topper in de regeringszetel op dat de Capitals een gemakkelijke avond zouden hebben. De thuisploeg had de laatste vijf duels in winst omgezet, terwijl de Sharks juist drie wedstrijden op rij hadden verloren.

Het liep anders dan gedacht in het Verizon Center. Marc-Edouard Vlasic opende in de tweede periode de score met zijn tweede treffer van het seizoen, waarna Brent Burns even later de voorsprong van San Jose verdubbelde. Joe Thornton zette in de slotfase de eindstand op het bord.

Shut-out 
Aan de andere kant van het ijs was Martin Jones belangrijk met 24 reddingen. Het was de eerste shut-out voor de goalie dit seizoen.

"Dit was een belangrijke overwinning voor ons om in iets rustiger vaarwater te geraken", besefte Jones naderhand in gesprek met NHL.com. "We hadden wel het idee dat we de laatste tijd goede momenten kenden, maar vandaag viel eigenlijk alles onze kant op."

Met de zege klimmen de Sharks naar de tweede plaats van de Pacific Division. Washington is de nummer drie van de Metropolitan Division. (FOX Sports)

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 2.