Corey Crawford (50)
Corey Crawford (50) - © ANP

Chicago Blackhawks slaat aanval St. Louis Blues af

10 november 2016
Chicago Blackhawks heeft de topper tegen St. Louis Blues in zijn voordeel beslist.

De koploper van de Central Division was woensdagnacht na overtime met 1-2 te sterk voor de naaste belager. De overwinning was de zevende zege op rij voor de Blackhawks, die nu vier punten voorsprong hebben op de Blues.

Panarin belangrijk
Op aangeven van Artemi Panarin opende Marian Hossa in de tweede periode de score met zijn zesde goal in de laatste zeven duels. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en trok met iets meer dan twee minuten op de klok de stand gelijk via Alex Pietrangelo.

De vreugde van de Blues-fans bleek van korte duur. Panarin bezorgde 25 seconden in de extra tijd de formatie uit Chicago alsnog de overwinning. De Russische winger mikte raak tussen een aantal verdedigers van St. Louis door.

Topvorm Crawford
Naast Panarin mochten de Backhawks hun goalie Corey Crawford danken. De 31-jarige Canadees was opnieuw in uitstekende doen en tekende voor 27 reddingen tijdens de zesde zege in zijn laatste zes starts.

“Ik voel me prima”, bevestigde Crawford naderhand bij NHL.com. “Ik lees momenteel het spel goed. Ik ben geduldig op de momenten dat ik dat moet zijn en ik kom er goed uit en ben agressief als dat nodig is. Het gaat lekker, maar er is altijd ruimte voor verbetering.”

Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 01.00 uur op FOX Sports 6